Як N-iXівці допомагають втілити в життя мрії молодих та амбітних

Вони – юні та перспективні. У них великі мрії та чітке бачення того, ким вони хочуть стати в майбутньому. Вони прагнуть отримати гідну освіту, пізнавати світ та приносити користь суспільству. Однак, для цього їм потрібна фінансова підтримка. 

Так, у межах N-iX Charity Fund виникла нова ініціатива – профінансувати підготовчі курси до ЗНО тим, кому це найбільше потрібно. Працівники і компанія зібрали кошти, які було використано на навчання-підготовку до ЗНО у провідному університеті України – УКУ. 

Тож, хто ці юні люди, чого вони прагнуть і як використовують спонсорські кошти? Давайте познайомимось із ними та їхніми історіями. 

Діана Кіт

Я народилась у 2003-му році у Ізраїлі, а через 2 роки ми з мамою переїхали в Україну. Після того як 8 грудня 2016 року померла моя мама, я потрапила у львівський

обласний дитячий притулок, де жила більше року. Потім перейшла під опіку Фляк Наталії Григорівни. У серпні 2018 року ми офіційно набули статусу дитячого будинку сімейного типу. 

funding ZNO courses

Останні 2 роки я стояла перед вибором майбутньої професії. Мою увагу привернув УКУ через свою особливу атмосферу, чудових викладачів та систему цінностей. Однак першою перешкодою на шляху вступу до омріяного закладу виявилась вартість навчання на підготовчих курсах, адже суми були недосяжні. Коли прийшла новина про те, що благодійники повністю покривають вартість мого навчання на курсі (Математику, Історію та Українську мову) підготовки до ЗНО, щастю не було меж. Завдяки цьому щедрому жесту я маю можливість готуватися до вступу на спеціальність Етика, Політика, Економіка або Соціальна робота.

Саквук Дарина

Я весела і активна 17-річна дівчина, яка приділяє багато уваги саморозвитку. У мене велика і весела сім’я – батьки, три брати, сестра і дві бабусі з дідусем. Мене взяли в сім’ю, коли мені було 5 років. 

З дитинства я люблю коней, тому в 11 років я вирішила професійно займатись кінним спортом. Я мрію побудувати свій кінний клуб і допомагати дітям з особливими потребами і бездомним тваринам. А також, я хочу стати чемпіонкою України з кінного спорту. І лікувати дітей за допомогою іпотерапії. А ще, я мрію багато подорожувати та вивчати світ.

Я дуже вдячна за можливість проходити навчальний курс в Українському Католицькому Університеті. Завдяки цьому я зможу успішно скласти ЗНО з історії України і поступити на факультет соціології.

funding ZNO courses Daryna

Олена Шупарська

Я дуже люблю психологію та біологію, а також граю на флейті і фортепіано. Декілька років тому, поєднуючи любов до музики і психології, почала працювати волонтеркою у клініці. Саме там зрозуміла, що ця справа близька моєму серцю, і варто задуматись над відповідною освітою.

А ще, я мама двох діток – хлопчика і дівчинки, віолончеліста і скрипальки. З їхнім татом ми познайомились, граючи в одному симфонічному оркестрі. Кредо нашої сім’ї – підтримувати один одного і розвиватись. Тому, коли я розповіла дітям і чоловікові, що маю намір здати екзамени і отримати вищу освіту, вони запропонували свою допомогу. 

Пам’ятаю, як у часи, коли велось будівництво УКУ, ми гуляли із сім’єю неподалік. Тоді я сказала: “Я мрію тут вчитись”. Щиро дякую людям, які долучились до здійснення моєї мрії. Навчаючись на курсах підготовки до ЗНО, я зможу отримати освіту у напрямку клінічної психології у цьому університеті та робити те, що мені подобається, професійно.

Михайло Дзюбій

За свої 16 років я встиг побувати у 30 таборах як учасник та у 15 як аніматор або волонтер. Я закінчив музичну та іконописну школи, комп’ютерну академію, 10 років займався бойовим гопаком, 7 років спортивно-бальними танцями, а також настільним тенісом та плаванням. 

funding ZNO courses Mychailo

Я поважаю творчих людей, креативно підходжу до різноманітних завдань, цікавлюсь SMM та сприймаю інтернет рекламу не як пропаганду, а як мистецтво. Завдяки підтримці від N-iX, зараз я проходжу підготовчий курс з математики та англійської мови при Українському Католицькому Університеті. Планую поступати в УКУ на IT та бізнес-аналітику, бо вважаю цей факультет міцним фундаментом для успішного ведення бізнесу в 21-ому столітті.

Анастасія Смірнова

Мені 16 років і я дуже люблю навчатись і займатись благодійністю. Зараз я активно займаюся підготовкою до ЗНО. Я щаслива, що мені покрили вартість підготовчих курсів, і я можу отримати якісну освіту. 

funding ZNO courses Anastasia

В майбутньому я хочу вступити на спеціальність “Міжнародна економіка”. Також, мене дуже цікавить генна інженерія, агроінженерія і охорона здоров’я. Я дуже хочу, щоб моя праця приносила користь людям та навколишньому середовищу.

Карапінка Юрій 

Мені 16 років та народився я у місці Городок. Я дуже люблю свою дружню сім’ю і не уявляю свого життя без них. Я мрію знайти себе. Мені хочеться не помилитися з вибором професії, який постане переді мною вже через кілька місяців. Я не хочу шкодувати про нього через 7 років. 

Ще я мрію подорожувати і відвідати якомога більше країн. Я знаю, що мріяти недостатньо і треба ще багато працювати над собою. Тож я дуже дякую благодійникам, які повністю оплатили мій курс навчання і наблизили мене до здійснення моїх мрій. 

Нікіта Березков

Я навчаюсь в 11-му класі, захоплююсь спортом (кіокушинкай карате, напрямок “Street Workout”, кульова стрільба з вогнепальних та пневматичних пістолетів) та веду здоровий та активний спосіб життя.

funding ZNO courses Nikita

Уже 2 роки я захоплююсь комп’ютерними технологіями. Вивчаю C# (.NET) та Unity. Мрію стати в цьому професіоналом. А для цього мені потрібна хороша навчальна база, тож я планую поступити в УКУ. Завдяки підтримці від N-iX, ця мрія потроху стає реальністю. 

Марта-Тереза Дмитрів 

Я учениця 11 класу. Мене цікавить музика, кінематограф, література, філософія, однак найбільший інтерес викликає психологія. Вважаю, що психологія є ключем до пізнання не лише самої людини, але й того, що її оточує. Я дуже хочу вивчати цей напрям у хорошому вузі, а згодом і працювати у цій сфері. Для цього я проходжу підготовчі курси до ЗНО в УКУ. Ми з з моєю сім’єю надзвичайно вдячні за те, що ці курси виявились для нас безкоштовними.

funding ZNO courses Marta-Teresa

Христина Захаревич

Мені от-от виповниться 17 років, і я навчаюсь в 11-му класі. Мій батько – пенсіонер, учасник бойових дій, а мати – особа з інвалідністю. У майбутньому я хотіла б поступити на психологію. Хочу, щоб моя професія була пов’язана з роботою з людьми і для людей. У сучасному світі достатньо успішних і щасливих людей, але також є ті, хто потребує більшої допомоги та турботи. Недостатньо бути просто добрим та співчутливим. Потрібні знання, щоб навчитися виявляти потреби і допомагати їх вирішувати. 

Я дуже хотіла стати слухачкою курсів в УКУ, щоб здобути нові знання. І я дуже вдячна всім доброчинцям, завдяки яким, у мене є можливість вчитися і ще на крок наблизитися до своєї мрії. Я дуже стараюсь і багато працюю, щоб результати ЗНО дозволили мені вступити в омріяний університет. 

funding ZNO courses charity